početna strana > Bilateralni odnosi > "Pojas i put" i Saradnja"16+1"
Počeli radovi na izgradnji tunela br. 11 autoputa Bar-Boljare u Crnoj Gori
2016-10-28 16:27

Ambasador Cui Dživei je 14. septembra obišao treću sekciju autoputa Bar-Boljare i prisustvovao je ceremoniji otvaranja radova kod tunela br.11. Ovom prilikom je pozdravio radnike i inženjere CRBC-a, kineskog izvođača radova.

Rukovodilac radova upoznao je ambasadora sa opštim prilikama ove sekcije, kao i sa važnošću otvaranja radova na tunelu br.11, koji su započeli u dogovoreno vrijeme, što je od ključnog značaja za cijeli projekat.

Nakon toga je ambasador Cui odao priznanje na dosadašnjem radu i postignutim rezultatima. On je istakao da je otvaranje radova na tunelu br.11 rezultat uloženih napora svih strana u prethodnom periodu. „Već je obavljeno jako puno pripremnih poslova da bi došlo do uspješnog otvaranja radova na tunelu br.11, koje predstavlja ključni korak u realizaciji ovog važnog projekta. Svi treba da cijene ovaj rezultat koji nije lako ostvaren", ambasador Cui je poručio. On je, uz želju za daljim napredovanjem u izvođenju radova, još dodao: „uz zajednički mukotrpan rad, solidarnost i napore svih radnika, izgradnja tunela br. 11 moći će da se uspješno i bezbjedno sprovede u delo, samo je potrebno da se realizuju svi planirani zadaci."

Na kraju, ambasador je ukazao dužno poštovanje radnicima koji dane uoči praznika Sredine jeseni provode na gradilištu, udaljeni od svojih porodica i svoje zemlje, i u ime ambasade im je čestitao srećan praznik.

Nakon posjete gradilištu, ambasador Cui i predstavnici Ministarstva obrazovanja i sporta Crne Gore i gradske vlasti Podgorice prisustvovali su svečanosti povodom puštanja u rad škole „Lijeva Rijeka" čije je renoviranje pomogla kompanija CRBC.

Suggest to a friend   
Print