početna strana > Bilateralni odnosi > Bilateralne razmjene
Potpisana potvrda o primopredaji Projekta solarne rasvete
2016-10-28 17:44

Ceremonija potpisivanja potvrde o primopredaji Projekta solarne rasvjete između vlada NR Kine i Crne Gore održana je 26. jula u Pres centru vlade Crne Gore. Ambasador Cui Dživei i potpredsjednik vlade prof. dr Vujica Lazović, u ime svojih vlada su potpisali potvrdu o primopredaji.

Nakon potpisivanja, ambasador Cui je na konferenciji za novinare istakao da Kina i Crna Gora imaju dobru dugoročnu saradnju u domenu ekonomije i tehnologije, i da je ta saradnja već donijela bogate plodove, dok se nivo saradnje konstantno podiže na viši stepen. On ocjenjuje da dogovoreni zajednički projekti igraju važnu ulogu u društveno-ekonomskom razvoju i donose veliku korist građanima Crne Gore. Projekat solarne rasvjete ne samo da je poboljšao turističku infrastrukturu na Cetinju i u Kotoru, već je donio veliku korist svakodnevnom životu građana ova dva grada. Ambasador Cui je poručio da će se uz veliku podršku i saradnju vlade Crne Gore, ekonomsko-tehnološka saradnja dvije zemlje sigurno proširiti i produbiti.

Potpredsjednik vlade Crne Gore, gospodin Lazović se u ime svoje vlade zahvalio kineskoj vladi na pomoći i podršci narodu Crne Gore. On je istakao da kineski i crnogorski narod gaji duboko prijateljstvo, i da je projekat solarne rasvjete dobar primjer za podsticanje razvoja i korišćenje čiste energije u Crnoj Gori. „Crna Gora želi da intenzivira saradnju sa Kinom i da zajedno podstiče dobre prijateljske odnose i da bilateralnu saradnju podigne na viši nivo", poručio je Lazović.

Suggest to a friend   
Print