početna strana > Bilateralni odnosi > Trgovina i investicija
Ambasador Cui Dživei primio delegaciju Šougang industrije iz Pekinga
2016-10-28 18:10

Ambasador Cui Dživei je 29. avgusta primio privrednu delegaciju Šougang industrije iz Pekinga, koju predvodi predsjednik Liu Gang. Ova delegacija je došla u studijsku posjetu Crnoj Gori.

Predsjednik kompanije Liu je predstavio ambasadoru Cuiju razvojni kapacitet grupacije Šougang i Šougang industrije iz Pekinga, kao i cilj posjete Crnoj Gori. Tom prilikom je ambasadoru prenio namjere o ulaganju u turizam i uslužni sektor, kao i planove o saradnji sa crnogorskim partnerom na turističkim projektima.

Ambasador Cui je goste upoznao sa stanjem u ekonomiji, društvu i turizmu Crne Gore, uz analizu bogatih turističkih resursa i kulturnog okruženja Crne Gore. Takođe je ukazao na povoljne uslove za saradnju u toj oblasti za kineske kompanije. Ambasador Cui je još dodao da su novi koncept stvaranja novog tržišta i planirani projekti Šougang industrije iz Pekinga jedinstveni, što, s druge strane, odgovara i realnim potrebama Crne Gore i sve je to okrenuto budućnosti i ima veliku perspektivu. Ambasador Cui je naglasio da Ambasada podržava saradnju koja podstiče kineske kompanije da idu u svijet, a posebno onu saradnju koja doprinosi sprovođenju reformi u oblasti ekonomije ponude, pri čemu Ambasada želi da pruži podršku i usluge u ovom projektu. Ambasador je na kraju sastanka odgovarao na pitanja postavljena od strane članova delegacije.

Suggest to a friend   
Print