početna strana > Bilateralni odnosi > Trgovina i investicija
Ambasador Cui Dživei primio delegaciju Datung rudarske grupacije
2016-10-28 18:06

Ambasador Cui Dživei je 12. jula primio privrednu delegaciju Datung rudarske grupacije, koju predvodi zamjenik glavnog inženjera Mijao Juđinga.

Zamjenik glavnog inženjera Mijao je prije svega predstavio ambasadoru Cuiju istoriju i razvojni plan kompanije, kao i cilj posjete Crnoj Gori. On je iznio namjeru o saradnji svoje kompanije sa crnogorskim partnerima u oblasti građevinskog materijala i energetike, izražavajući nadu da će imati podršku i pomoć Ambasade.

Ambasador Cui je upoznao goste sa cjelokupnom situacijom ekonomsko-društvenog razvoja Crne Gore, istakavši da Ambasada podržava kineske kompanije da uspostave međunarodnu saradnju u oblasti proizvodnih kapaciteta u okviru inicijative „Jedan pojas, jedan put" i mehanizma saradnje 16+1. Imajući u vidu da Crna Gora ima veliku potražnju za izgradnjom infrastrukture i relativno manjka u energetskim resursima i građevinskom materijalu, kineske kompanije imaju veliku šansu da pronađu raznovrsne načine saradnje. On je takođe naglasio da svaki učesnik u saradnji treba da poštuje zakone i propise, takođe treba i da se prilagodi lokalnim običajima i kulturi vodeći brigu o zaštiti životne sredine i prirode. „Saradnja će tek na taj način postati duboko utemeljena, trajna, uspješna i od obostranog interesa", poručio je ambasador.

Ambasador Cui je na pitanja postavljena od strane delegacije dao iscrpne i detaljne odgovore.

Suggest to a friend   
Print