početna strana > Vijesti o Kini
Si predsedavao sednicom o ekonomiji i borbi protiv korupcije
2018/12/14

Si Đinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), predsedavao je juče sednicom Politbiroa tog komiteta.

 

 

Komitet je na sednici analizirao ekonomiju za 2019. i napravio planove za dobro vladanje i izgradnju političkog integriteta unutar KPK, kao i za borbu protiv korupcije.

 

Članovi Politbiroa saslušali su na sednici izveštaj o radu Centralne komisije za disciplinsku inspekciju.

 

Kina je 2018. godine održala održiv i zdrav razvoj svoje ekonomije i stabilnost u društvenom uređenju, usred komplikovanog međunarodnog okruženja i napornih zadataka u domaćim reformama, razvoju i stabilnosti - navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka.

 

Narodna Republika Kina će obeležiti 70. godišnjicu svog osnivanja 2019. godine, a to će biti ključna godina za postizanje odlučujuće pobede po završetku izgradnje umereno prosperitetnog društva u svim pogledima, navodi se u saopštenju.

 

Iduće godine Kina treba da insistira na osnovnom principu ostvarivanja napretka, a istovremeno da obezbeđuje stabilnost, i da se pridržava nove razvojne filozofije kao i da unapređuje visokokvalitetan razvoj, dodaje se u saopštenju.

 

Kina bi trebalo da dalje sprovodi strukturnu reformu na strani ponude, produbljuje tržišno-orijentisane reforme, proširi otvaranje na visokom nivou i ubrzava izgradnju modernizovane ekonomije, navodi se u saopštenju.

 

Napori treba da budu uloženi u postizanje pobede u „tri teške bitke“, odnosno kontrola rizika, smanjenje siromaštva i suzbijanje zagađenja, podsticanje vitalnosti mikro entiteta, te poboljšanje makroekonomske regulacije.

 

Da bi se povećalo poverenje u tržište, Kina će održati ekonomski rast na razumnom nivou, dalje stabilizovati zapošljavanje, finansijskog tržište, spoljnu trgovinu, strane i domaće investicije kao i očekivanja, navodi se u saopštenju.

 

Od 19. kongresa KP Kine, postignuta je pobeda u borbi protiv korupcije i ostvareni veliki rezultati u strogom upravljanju partijom, piše u saopštenju.

 

Međutim, borba protiv korupcije ipak je ozbiljna i složena, dok strogo upravljanje Partijom ostaje dug i težak zadatak, navodi se u saopštenju.

 

serbian.cri.cn

Suggest to a friend   
Print