početna strana > Vijesti o Kini
Kineska ekonomija stabilna u novembru
2018/12/14

Kineska ekonomija održala je stabilan rast u novembru, a dodatni napori su zabeleženi u oblasti investicija, trgovine, kao i na polju strukturnih reformi na strani ponude i zaposlenosti.

 

 

Rast industrijske proizvodnje je usporio, a industrije na srednjem i visokom nivou zabeležile su rast u novembru.

 

Realan rast ukupne dodate vrednosti industrijskih preduzeća je bio veći za 5,4 odsto u odnosu na prošlu godinu. Takođe, u odnosu na prethodni mesec rast u novembru je bio manji za 0,5 odsto.

 

Stopa rasta investicija nastavila je stabilno da ide na gore, a ulaganja u proizvodnju i privatna ulaganja pokazala su tendenciju brzog rasta.

 

Od januara do novembra ove godine, investicije u osnovna sredstva (ne računajući seoska domaćinstva) iznosile su 60,93 biliona juana (oko 8,84 biliona američkih dolara), što je rast od 5,9 odsto u odnosu na prošlu godinu.

 

Privatne investicije su dostigle cifru od 37,84 biliona juana (oko 5,49 biliona američkih dolara), što je za 8,7 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a ulaganja u nekretnine su zabeležila rast od 9,7 odsto u prvih 11 meseci u poređenju sa prvih 11 meseci 2017. godine.

 

serbian.cri.cn

Suggest to a friend   
Print