početna strana > Vijesti o Kini
Xi, strani politički vođe razgledali izložbeni paviljon CIIE-a
2018/11/06

Kineski predsjednik Xi Jinping i strani politički vođe koji sudjeluju na prvom Kineskom međunarodnom sajmu uvoza u ponedjeljak su razgledali Paviljon trgovine i investicija u kojem su izložena razvojna postignuća i proizvodi iz više od 80 država svijeta.

U Paviljonu država posjetili su izložbene štandove Mađarske, Egipta, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Kenije, El Salvadora, Dominikanske Republike, Laosa, Gruzije, Vijetnama, Pakistana i Rusije.

Tijekom posjeta izložbenom štandu Češke predsjednik te države Miloš Zeman zasvirao je na klaviru koji je proizveden u Češkoj i pozvao je Xija da popije češko pivo. Politički vođe su također razgledali cvijeće iz Kenije, kavu iz El Salvadora i voće iz Dominikanske Republike.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je na ruskom štandu predsjedniku Xiju pokazao postignuća koja su nastala kao rezultat suradnje dvije strane u području nuklearne energije, prirodnog plina i proizvodnje aviona, kao i razmjena među lokalnim stanovništvom.

Grupa vođa je također posjetila kineski štand koji je dizajniran tako da prikaže viziju inovativnog, zelenog i otvorenog razvoja Kine. Na štandu su također prikazana postignuća koja je ta država postigla od početka politika reformi i otvaranja te nove prilike koje je donijela inicijativa Pojas i put.

Premijeri Laosa i Vijetnama sjeli su na simuliranu vožnju Fuxingom, najnovijom generacijom kineskih brzih vlakova koji vozi brzinom 350 km/h. Posjetitelji su sa zanimanjem također pogledali i model mosta Hong Kong-Zhuhai-Makao koji je nedavno otvoren.

Vođe su rekli kako CIIE pokazuje otvorenost Kine, kao i njenu inkluzivnost i odgovornost. Pohvalili su i izrazili dobrodošlicu Xijevom ključnom govoru koji je Predsjednik održao tijekom svečanosti otvorenja Sajma.

Suggest to a friend   
Print