početna strana > 图片新闻
Ambasador Fan Kun prisustvovao obilježavanju „Međunarodnog dana kineskog jezika“ na Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore
2024-04-23 01:18

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun prisustvovao je 19. aprila 2024. godine manifestaciji „Međunarodni dan kineskog jezika“ u organizaciji Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore. Događaju su takođe prisustvovali i kineska direktorica Instituta Konfucije g-đa Gao Ćinglong, crnogorska direktorica g-đa Milena Lipovina Božović, predavači i studenti sa Instituta Konfucije, predstavnici kineskih kompanija u Crnoj Gori i brojni drugi posjetioci.



Doc. dr Milena Lipovina Božović izrazila je zahvalnost kineskoj ambasadi na podršci i pomoći u nastavi kineskog jezika na Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, kao i nadu da će još više studenata u budućnosti aktivno učiti kineski jezik i upoznati kinesku kulturu.

Tokom događaja, studenti Instituta Konfucije izveli su divne kineske pjesme, recitacije i tradicionalni ples. Publika je aktivno učestvovala u pripremljenim kulturnim aktivnostima, uključujući degustaciju kineskog čaja i demonstraciju kineske narodne nošnje. Atmosfera je bila prelijepa, ispunjena smijehom i aplauzima.


Suggest to a friend   
Print