početna strana > 图片新闻
Ambasador Fan Kun posjetio predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića
2023-07-04 14:10

    Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun uputio je 4. jula 2023. godine posjetu predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću i razmijenio sa njim mišljenja o bilateralnim odnosima i praktičnoj saradnji dvije zemlje.

    Ambasador Fan kazao je da se pod zajedničkim rukovodstvom šefova država Kine i Crne Gore kontinuirano konsoliduje međusobno političko povjerenje između dvije strane, a praktična saradnja i međuljudska i kulturna razmjena nastavljaju da se produbljuju. Kina je voljna da zajedno sa Crnom Gorom radi na kontinuiranom iskorištavanju potencijala za saradnju u oblasti saobraćajne infrastrukture, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i drugim oblastima od značaja u okviru inicijative „Pojas i put“ i mehanizma saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kako bi dali interes narodima dvije zemlje.

    Predsjednik Milatović se sa zadovoljstvom prisjetio iskustva u okviru studijskog boravka u Kini i visoko ocijenio dostignuća Kine u ekonomskom i društvenom razvoju u posljednjih nekoliko godina, poručivši da Crna Gora pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Kinom, da se dosljedno pridržava principa „jedne Kine“ i da želi dobodošlicu kineskim kompanijama zainteresovanim za investiranje u Crnu Goru, čime bi dale doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore.


Suggest to a friend   
Print