početna strana > 图片新闻
Ambasador Fan Kun sastao se sa potpredsjednikom Vlade CG i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimirom Jokovićem
2023-04-14 17:54

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun uputio je 13. aprila 2023. godine posjetu potpredsjedniku Vlade Crne Gore i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimiru Jokoviću.



Ambasador Fan je kazao da je Kina najveća zemlja u razvoju i velika poljoprivredna zemlja na svijetu, te da kineska vlada pridaje veliki značaj pitanjima poljoprivrede i bezbjednosti hrane. Kina hrani 20%  populacije na svijetu kroz 9% svjetskih obradivih površina. Kina i Crna Gora imaju veliki potencijal za poljoprivrednu saradnju, a Kina je spremna da sa Crnom Gorom jača razmjenu i saradnju u oblasti poljoprivrede. Visokokvalitetno crnogorsko vino je popularno na kineskom tržištu, a Kina je spremna da aktivno promoviše izvoz crnogorskih visokokvalitetnih poljoprivrednih proizvoda u Kinu, kako bi narodi obje zemlje u kontinuitetu ostvarivali korist.

Joković je poručio da Kina ima naprednu tehnologiju u oblasti poljoprivrede. Crna Gora je spremna da ojača razjmenu sa Kinom kako bi naučila od nje o naprednoj poljoprivrednoj tehnologiji i iskustvu, te će aktivno raditi na povećanju izvoza crnogrskog vina u Kinu i promociji izvoza mesnih i drugih poljoprivrednih proizvoda.


Suggest to a friend   
Print