početna strana > Aktuelnosti
Ambasador Liu Jin se sastao s predsjednikom opštine Žabljak
2018/11/30

Dana 30. novembra, kineski ambasador u Crnoj Gori Liu Jin se sastao s Veselinom Vukićevićem, predsjednikom opštine Žabljak.

 

 

Vukićević je informisao ambasadora kako Žabljak kao turistički grad na sjeveru Crne Gore s posebnim klimatskim uslovima i prirodnim ljepotama, posjeduje prednost u odnosu većine opština te zemlje u lokalnoj upravi, zaštiti ekologije i turističkoj usluzi. Simbol crnogorsko-kineskog prijateljstva, Most na Đurđevića Tari se nalazi u ovoj opštini koja je prošle godine dočekala više od 12 hiljada kineskih turista. Žabljak poklanja veliku pažnju u razvijanju odnosa s Kinom i očekuje da pojača saradnju s kineskim preduzećima.

 

Ambasador je istaknuo da su Kina i Crna Gora tradicionalni prijatelji, obje strane trebaju da se zajedno trude u razvijanju i unapređenju prijateljstva u novoj eri. Kineska strana obraća veliku pažnju na komunikaciju i saradnju na lokalnom nivou, spremna je da, uzimajući posebnost i prednost Žabljaka, ohrabruje kineske kompanije da aktivno realizuju investicionu saradnju. Vjeruje da dovršetak autoputa će privlačiti još više kineskih turista da posjete sjeverni dio Crne Gore.

Suggest to a friend   
Print