Održan prijem za kineske i crnogorske diplomate povodom kineske Nove godine
2017/02/14

Zaposleni u kineskoj ambasadi u Crnoj Gori su u Podgorici zajedno sa zaposlenima iz Generalnog direktorata za multilateralne poslove pri Ministarstvu vanjskih poslova organizovali prijem povodom kineske Nove godine, na kojem su prisustvovali ambasador Cui Dživei i generalna direktorka, godpođa Burzan.

Ambasador Cui je u pozdravnoj reči prvo istakao da је u prošloj godini konkretna saradnja i razmena na polju politike, ekonomije i trgovine, turizma, kulture, sporta, kineske tradicionalne medicine, imalа izuzetne uzlete, a da je multilateralna saradnja postigla velike uspehe, zatim je izrazio želju da će se u Novoj godini bilateralna saradnja podići na viši nivo. Na kraju se zahvalio svim prisutnima na trudu i velikom doprinosu tome i poželeo im puno sreće i uspeha u godini Petla.

Gospođa Burzan se takodje zahvalila kineskoj ambasadi što je svima pružila ovu priliku za druženje i razmenu iskustava. Ona je visoko ocenila aktivnu i konstruktivnu ulogu koju je Kina odigrala u UN i na međunarodnoj političkoj sceni. Takođe je istakla da treba ceniti prijateljske odnose dve zemlje, kao i uspehe do kojih su obostranim naporima došli. Na kraju, ona je poželela da će saradnja Kine i Crne Gore u Novoj godini imati još blistaviju budućnost.

 

Suggest to a friend   
Print