Novi ministar vanjskih poslova Crne Gore gostovao u rezidenciji kineskog ambasadora
2017/02/14

Povodom dolazeće godine Petla, kineskog Praznika proleća, na poziv kineskog ambasadora Cui Dživei i njegove supruge, novi ministar vanjskih poslova Crne Gore, gospodin Darmanović sa suprugom, došao je 17. januara u posetu ambasadorskoj rezidenciji.

Ambasador Cui je još jednom čestitao ministru vanjskih poslova stupanje na novu dužost i predstavio mu opšte prilike o dosadašnjim bilateralnim odnosima i konkretnoj saradnji između Kine i Crne Gore.

Ministar Darmanović se ambasadoru zahvalio na čestitki i zamolio ambasadora da prenese njegovu prazničnu čestitlu svim zaposlenim u Ambasadi i kineskim prijateljima povodom skorog dolaska godine Petla. Istakao je da je sa velikim pažnjem pratio ambasadorovo predstavljanje i da je jako zadovoljan stanjem bilateralnih odosa dveju zemalja. Istovremeno je iskazao i velika očekivanja od budućih odnosa i saradnje i obećao je da će dati sve od sebe da unapredi prijateljstvo Kine i Crne Gore. Ministar Darmanović je u razgovoru, polazeći od svog dugogodišnjeg diplomatskog iskustva u Americi i istraživanja na polju međunarode politike, izneo svoje viđenje međunarodnog političkog poretka, odnosa među velikim silama i pitanja regionalne saradnje.

Suggest to a friend   
Print